18:00

Varbergs GIF

Referat: Åsa IF - Varbergs GIF

Välspelad match i aftonsolen i Åsa slutade med vinst för GIF med 4-2!

Årets andra seriematch var mot Åsa IF som vi tidigare mött i träningsmatch under försäsongen. Då vinst med 2-1. Det var dock på annat underlag. Ikväll var vi även något "korta" då många var på vift och vi hade två inlånader spelare från P02. Så utgången var ändå inte given på förhand.

Vi inledde matchen i ett mycket bra tempo, något som blivit vår signatur under försäsongen. Aggressiva utan boll och mycket snabba omställningar till anfall och med fina passningskombinatioiner. Gräset var tätt och bra men kanske något långt så rullen var lite långsammare än vi vant oss vid så vi fick trycka till lite extra i passningarna.

Efter knappa 10 minuter kom vi till ett fint anfall där vi kom genom djup- och sidledsförflyttning kunde dra isär Åsas försvar, passa in i boxen och placera in 1-0 till GIF. Vi fortsatte ligga på och kunde jobba in 2-0 genom hård press på Åsas backlinje sno bollen och trycka in den.

Åsa kom till ett par anfall under halvleken men vår stabila backlinje kunde avvärja de flesta försök så Åsas avslut var inte så många. De kom dock igenom vi något tillfälle och satte Isak på prov som visa reflexerna!

Vi gick till halvtidsvila med 2-0 och fortsatte sedan på inslagen linje i andra. I inledningen av andra i ett rensningförsök från Åsa kom bollen i en bana till en av våra mittmittar som fick på en drömträff på volley med "fel" fot och bollen tryckte in sig vackert i krysset till 3-0 ledning för oss.

Ytterligare en stund in i andra visade vi prov på fint och effektivt passningsspel då vi på bara ett par sekunder vände från höger yttermitt, via topp til fri vänster yttermitt och mål.

Med hjälp av en bländande sol kunde ett långskott från en Åsaspelare leta sig in under ribban till reducering för hemmalaget. I kraft av ledningen bytte vi om lite i uppställningen och kanske slappade vi av lite under sista 10 miutrarna. Ett par minuter före ful tid kunde Åsa springa in ytterligare en reducering till 4-2 till GIF vilket också blev slutresultatet.

Vi gör en mycket fin match och visar prov på att vi är en homogen och trygg grupp med bra teknik, spelförståelse och vinnarskallar. Vi tackar Åsa IF för mötet och alla supportrar som var med och hejade! Vi tackar också P02 för lånet av spelarna och det var kul att se att hur bra de smälte in i truppen!